fbpx
 

Правят форум за привличане на инвеститори в туризма в Слънчев бряг

В края на май ще бъде организиран инвестиционен форум в курорта Слънчев бряг. Целта му е да промотира възможностите за вложения в родния туризъм, като по време на събитието ще бъдат представени и конкретни възможности за инвестиции. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Изобрът на Слънчев бряг за домакин на събитието не е случаен, тъй като родният курорт привлича не само много туристи с различна възраст и предпочитания, но и голям брой предприемачи, обясни Ангелкова.

Форумът трябва да стимулира устойчивото развитие на сектора. Акцентът върху ролята на инвестициите и дейностите за популяризиране на вътрешния туризъм ще са водещи направления в рекламната и маркетинговата политика на туристическото ведомство през 2019 г. и 2020 г., подчерта министърът. Тя бе категорична, че през последните години има голям интерес от страна на чуждестранните инвестиционни фондове за потенциални проекти в региона.

За събитието ще бъдат поканени регионални ключови инвеститори и представители на страни с обширни познания и опит в привличането на такива вложения в инфраструктура и услуги. На форума ще бъде представена и инвестиционната карта, която министерството изготви преди две години с цел привличане на инвеститори за общински поректи. Повечето от тях са за ски и спа центрове. Досега обаче нито един от тях не е реализиран. Не е съобщено и за интерес от страна на потенциални вложители.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.