fbpx
 

Четири скандинавски столици на цената на една

Посетете най-дългия фиорд в Норвегия Зогнефиорд, който е в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО

Ако отдавна си мечтаете да обиколите скандинавските държави, но сте чакал възможност или хубаво време, може би сега е шансът да сбъднете мечтата си. По повод 30-та годишнина от основаването си туроператорът Бохемия предлага отстъпка от редовната цена .Така можете да посетите столиците на Дания – Копенхаген, на Швеция – Стокхолм, на Финландия – Хелзинки и на Норвегия – Осло срещу общо 2411 лева. Офертата е за юни, а лятото определено е най-добрият сезон за посещение на иначе мрачните през зимата скандинавски градове.

Освен полети и вътрешен транспорт, които са включени в цената, по време на екскурзията ще имате шанс да се возите и на туристически круиз, както и да си подарите най-търсенета екскурзия в региона – посещение на втория по големина и най-дълъг и най-дълбок фиорд в Норвегия – Зогнефиорд, който неслучайно е обявен за част от световното наследство от ЮНЕСКО. Гледките от фиорда често са използвани за визитна рекламна туристическа картичка на Норвегия. Но това е само малка част от приключенията в пакета.

Пътуването започва от датската столица Копенхаген, в която естествено никой не пропуска да се снима със статуята на Малката русалка от приказката на Андерсен или на фона на най-цветното място в града – старото пристанище Нихавн. Ще имате възможност да видите домонвете на крале – например на фамиията, която управлява Дания, както и да усетите неподправения чар на града. А защо не и да опитате специалитети, достойни за Мишлен, тъй като именно Копенхаген е една от гастрономическите столици на света.

В Стокхолм можете да се почувствате като истински нобелов лауреат, защото именно в кметството в града се връчват всяка година най-престижните награди в света на науката, медицината, литературата.  Кралският дворец, в който и днес живее кралската фамилия на Швеция, е започнат да се изгражда през далечния 13 век. На това му се вика управници с традиции.  От същия период  датира и катедралата на града, в която се е венчала и настоящата актуална кралска двойка. Не бива да пропускате и кралската опера, която се гордее с оркестър, основан през далечния 16 век, което пък го прави един от най-старите в света.  В Швеция по програма се посещана и град Малмьо, известен с готическата си църква, градския парк, замъка и площадите.

Финландската столица Хелзинки, третата скандинавска в програмата, е известна със своите сауни, пристанище с развлекателни заведения и пазар с вкусна храна, Лутеранската катедрала и умопомрачителните изгреви. В свободното си време можете да посетите и библиотеката, която е сред гордостта на местните заради уникалния си архитектурен стил и богатата си колекция от книги. Предпочитано място е и за бизнес срещи, колкото и неочаквано да е това на пръв поглед.

Пътешествието по програма продължава  към норвежката столица Осло. Както вече ви казахме, черешката в програмата е може би круизът около един от най-известните и посещавани фиорди в света Зогнефиорд.

 

Повече за програмата можете да научите https://bit.ly/3K0aThT .

Пътуването продължава по вода между Норвегия и Копенхаген и след разходка по най-дългата пешеходна улица в света Строгет, се отправяте обратно към България, за да споделите впечатленията си от видяното и от събраните емоции през дългите летни скандинавски нощи.

 

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.