fbpx
 

Безплатни забавления в парк Язовира в Пампорово на 3 юли

Малки и големи могат напълно безплатно да се забавляват в парк Язовира в Пампорово на 3 юли. Тогава в планинския курорт официално откриват летния сезон. В приключенската зона можете да пробвате скокове върху въздушна възглавница, въжена градина, планински фитнес, плажна и хамак зона за почивка и йога. Както и да премеритe сили в спортен риболов, да се раздвижите на трасето за планинско бягане или колоездене, а най-малките да се спуснат по алпийски тролей в детския кът на парка.

Всеки ще може да участва в безплатната разходка с водач Туристическия център в Пампорово до връх Мургаш. За да се насладите на чудните планински гледки трябва да сте в 9 часа на 4 юли пред туристическия център. През цялото лято гостите на курорта ще могат да се възползват от планински турове с водач, които се провеждат при минимум трима туристи. 17 лева на човек струва по принцип разходката до връх Мургавец, която на 4-ти юли ще е безплатна за гостите на курорта. Тя е по маршрут от туристическия център през Студенец, парк Язовира, връх Мургавец и обратно. Маршрутът отнема около 3 часа.

Срещу 30 лева на човек можете да си резервирате 5-часовия маршрут от туристическия център през местността Студенец, до връх Снежанка. След това разходката продължава към Орфееви скали и през приключенския парк Язовира и Студенец се връщате обратно. 35 лева е цената на разходката от центъра през Студенец, връх Снежанка, Крива ряка, Смолянските езера и обратно през парк Язовира. Продължителността й е около 7 часа.

Разходка до и през Каньона на водопадите струва 30 лева и отнема също около 7 часа. Ако пък искате да се върнете към традициите с посещение на Гела и Широка Лъка, това ще ви струва 35 лева, като в цената е включено и посещението на Етнографския музей в Широка лъка. За любителите на планинското колоездене и това лято ще работи Велопарк Пампорово“.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.