fbpx
 

Безплатен интернет за скиорите в Пампорово

Три зони с безплатен интернет ще работят през тази зима в обединената ски зона Пампорово- Мечи Чал. Скиорите и сноубордистите ще могат да се възползват от него на плаца в Студенец, на връх Снежанка и на връх Мечи Чал. Освен безплатен интернет в трите зони туристите ще могат да заредят и смарт устройствата си на поставените зарядни станции. Това са само част от новостите за сезона в курорта.

В Пампорово през тази зима скиорите ще могат да се пускат по 2-3 стари писти, които не са работили дълги години, но след обезопасяване и оформяне са подходящи за любителите на зимните спортове. Подобена е системата за изкуствен сняг в курорта и вече близо 300 оръдия се грижат пистите да са винаги в добро състояние. От курорта са инвестирали и в три модерни снегоутъпкващи машини.

През предстоящия уикенд почти 100 процента от пистите в курорта ще работят и ще са подготвени за каране, обеща изпълнителният директор на Пампорово АД Мариян Беляков. Цената на ски картите за двете ски зони Пампорово и Мечи Чал и през тази зима ще е 55 лева за ден, като от този сезон ще се предлагат и семейни лифт карти с отстъпки между 7 и 12 на сто.  Шатъли отново ще превозват безплатно туристите между двете ски зони в рамките на 10 минути.

В края на февруари и началото на март в курорта ще се проведе и световно ски първенство за журналисти. Над 170 представители то 35 държави ще се състезават в три категории – гигантски слалом, ски бягане и паралелен слалом. Освен това участниците ще посетят бъдещата европейска столица на културата за 2019 година Пловдив и ще участват в традиционното спускане с български народни носии на националния празник 3 март в Пампорово.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.