fbpx
 

Безплатнa опера в Банско

За 8-ми път жителите и гостите на Банско ще могат да се насладят на безплатни оперни и балетни представления по време на Опера Банско Фест 2017. Фестивалът през тази година ще се проведе от 24-ти до 26-ти август. Началото на всички представления е от 20.30 часа на централния площад Никола Вапцаров в града.

Фестивалът се открива с балета по музика на Чайковски „Спящата красавица“ на Държавната опера в Русе. В приказния спектакъл със сюжет, излязал под перото на Шарл Перо участие ще вземат Весела Василева, Павел Кирчев, Галина Христова. На 25-ти публиката ще може да се наслади на операта на Джакомо Пучини Джани Скики.

Солистите на Русенската опера Добромир Момеков, Мария Цветкова, Андреана Николова, Дилян Близнаков, Александър Баранов, Момчил Миланов, Стоян Стоянджов, Теодор Петков, Евгени Ганев, Петя Цонева под диригентството на Найден Тодоров, ще пренесат публиката в комичния сюжет, основан на случка от „Божествена комедия“ на Данте Алигиери.

В последната фестивална вечер на фестивала, 26-ти август, любителите на класическото изкуство ще могат да гледат легендарния мюзикъл Котките, представен от Варненската опера. Мюзикълът на Андрю Лойд Уебър е най- поставяният бродуейски мюзикъл на всички времена. Режисьор на постановката е Светозар Донев, а солисти – Валентина Куцарова, Милен Божков, Николай Добрев, Линка Стоянова, Даниела Дякова, Ирина Жекова.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.