fbpx
 

Туристи разглеждат безплатно забележителностите на Велинград

Всяка събота и неделя туристите ще могат да разглеждат напълно безплатно основните забележителности във Велинград. Идеята е на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в спа столицата на Балканите и трябва да докаже на гостите на града, че има десетки други причини да го посетят освен минералната вода. Туровете ще бъдат подкрепени и от Общината, а като екскурзоводи ще се изявяват ученици и пенсионери.

С информация ще ги подпомогнат и от Историческия музей на Велинград. Включилите се в безплатните турове ще могат да видят и да научат повече за църквата „Успение Богородично“, паметника на загиналите в Балканската и Междусъюзническата война, площада с Чашата и паметника на Христо Ботев, най-старото читалище във Велинград – „Отец Паисий-1893“, Къщата на Цвета с Художествената галерия, паметника на Николай Гяуров и скулптурите на Величко Минеков пред сградата на общината.

Освен това туристите ще чуят най-интересните факти за минералните извори и баните в града, за забележителностите в кварталите Чепино и Каменица, в околностите на Велинград и в съседната община Ракитово. обмисля се и включването на кратко представление на местните фолклорни ансанбли като част от атракциите в обиколката. Началото на безплатните обиколки ще е от 11 часа и от 14 часа. Те ще стартират от сградата на Туристическия информационен център на площад „Свобода“ във Велинград.

Ако ви остане свободно време, можете да се насладите и на възможностите за отдих в съседната община Ракитово, а повече за тях да научите на rakitovo-bg.com

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.