fbpx
 

Подаръци и изненади от Белград в столицата

На 30 октомври в София имате шанс да участвате в томбола за атрактивни награда, да опитате сръбски сладки, както и да се включите в много забавни игри като част от промоцията на сръбската столица Белград като туристическа дестинация. Събитието, с което ще се представят различните възможности за отдих и забавление при съседите, ще се състои между 16 и 20 часа в мол „Парк Център“. Сред подаръците, за които ще се „борите“ чрез томболата са и уикенди в Сърбия.

Всяка година 25 000 българи посещават Белград, а броят на гостите е неизменно сред първите по посещения. Освен това сънародниците ни са и лидери по харчове извън хотелите, тъй като умеят да се забавляват. Това стана ясно от думите на заместник-директора на Туристическия борд на Белград Слободан Ункович. Той подчерта, че българите са сред най-предпочитаните туристи в съседната държава.

Belgrade

И през тази година хиляди наши сънародници ще посрещнат Нова година в сръбските градове заради ниските цени, добрата кухня и гарантираното веселие. Българите са си сред най-многобройните посетители на Фестивала на сръбската скара в Лесковац, както и на налагащия се вече празник на шушеницата в най-близкия до България град Цариброд. И тази година на 16 ноември ще можете да опитате пушени колбаси, както и домашни сирена, айвар и ракии, представени от над 2000 изложители, обясни Васил Андреев от туристическата организация на Цариброд.

Belgrade
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.