fbpx
 

Гладиаторски боеве край Девня

За трета поредна година община Девня организира историческия фестивал „Марцианопол – животът в древния град“. На 9-ти и 10-ти юни са двата дни, в които гостите и жителите на града можеха да се насладят на битки и гледки от отминали епохи. На 10-ти юни програмата на събитието продължава с дефилета на групи за исторически възстановки, представящи тракийската епоха от миналото на страната ни. Зрителите ще могат да дегустират „тракийско“ вино и да се научат на традиционен занаят.

От 11 часа пред вас ще оживее Римският Марцианопол, а аристократи и войни от този период ще си направят снимки за спомен с публиката. Ще бъдат демонстрирани оръжия и бойна техника. От 12 часа е началото на гладиаторските боеве, а от 13 часа зрителите ще присъстват на пламенните речи на робът Спартак, повел събратят си гладиатори на възстание срещу Римската империя. В 14 часа фестивалът ще бъде закрит с томбола и награди да късметлиите.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.