fbpx
 

Треска за злато в София

Как се промива злато от речен пясък могат да научат малки и гореми по време на 28-то изложение за минерали, фосили и скъпоценни камъни. То ще се проведе между 12-ти и 14-ти октомври в Националния Музей “Земята и хората”.  Децата ще могат да разгледат разноцветното съдържание под лупа и при малко късмет да се сдобият със собствена златна частица.

stones

Останалите посетители ще могат да разгледат освен богатата колекция от скъпоценни и полускъпоценни камъни на музея, така и бижута и сувенири, направени от тях и представени от 60 изложители от цял свят.  За колекционерите ще се предлагат минерали от български находища, редки и екзотични минерали – образци с изключителна класа от цял свят, от световно известни и наскоро открити находища в Южна Африка, Мозамбик, Заир, Намибия, Малави, Мадагаскар, Танзания, Мароко, Индия, Пакистан, Русия, Боливия, Конго, Бразилия, Мексико, Австралия, Англия, Индонезия, Доминиканската република.

stones

Освен това ще бъдат проведени и конкурси, в които ще се определят най-добрия минерален образец, най-добрият, намерен в пределите на България и най-добро художествено изделие от минерал или най-добър фасетиран камък. На отличилите се участници в конкурсите ще бъде връчен и почетен диплом.

stones
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.