fbpx
 

Ремонтират Гранд хотел Мургавец в Пампорово

През тази и следващата година основно ще бъде ремонтиран емблематичният Гранд хотел „Мургавец“ в Пампорово. Това обяви бизнесменът Стефан Шарлопов. Инвеститорът отново ще управлява хотелът, след като през последните два ски сезона той бе в ръцете на турската верига „Алкочлар“. Договорът между „Шарлопов груп“ и управляващите хотела обаче бе прекратен предсрочно със скърцане на зъби.

Причината е, че партньорите от южната ни съседка не били коректни с плащанията. Хотелът и не работеше в стандартите, които очаквах, обяснява Шарлопов. И добавя, че се надявал да научи нещо от турските си партньори, предвид легендите, които се носят за доброто обслужване и ноу-хауто в туризма на комшиите. „Разчитах, че можем да се разберем с мъжка дума, да се учим от тях на работа. Но това за съжаление не се случи“, казва бизнесменът. Това е и причината отново да вземе за управление хотела си и да се зарече повече да не го отдава под наем и да няма общ бизнес с турски компании.

„За джентълменска уговорка обаче са нужни двама джентълмени, един не стига. Чужда ръка гръб не чеше“, са образните доводи на инвеститора. Затова и още тази зима ще стартира основен ремонт на хотела. За предстоящия сезон ще бъде основно обновен последният етаж, а за следващия и цялата сграда.

Пампорово може да се превърне в целогодишна спа дестинация, ако се докара минерална вода от оставащия дебит на новия водопровод Беден-Девин, обясни преди време бизнесменът. Това според него може да се случи през следващите две години. През това лято за първи път от 10 години имаше туристи в Пампорово и е логично да се говори за това хотелът да работи целогодишно, обяснява още Шарлопов.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.