fbpx
 

Провеждат Графити фест под моста „Чавдар“ в София

Графити фестивалът Sofia Urban Art събира 15 от най-емблематичните художници, свързани с уличното изкуство у нас, за да преобразят стените около площад “Чавдар”. Сред тях са Arsek & Erase, Jermain, Yeto, Maze и Sten, чиито произведения красят фасадите на десетки сгради в страната и чужбина, съобщават организаторите от „София Графити Тур“. 

Участието във фестивала е безплатно, а освен да наблюдавате как майстори на спрейовете разкрасяват столицата, можете да вземете участие и в различни работилници. Фестивалът ще се проведе на 18 и 19 май от 10:00 до 18:00 часа. Програмата включва също и Graffiti Battle – състезание за най-добра техника, както и образователна работилница за деца и младежи с предварително записване.

Освен това по време на фестивала ще можете и сами да си нарисувате тениска, която трябва да донесете със себе си, за да ви остане за спомен, а в разкрасяването й ще иви помогнат представители на графити арт средите. По време на фестивала ще звучи и специална музикална селекция от Dj Skrug и DJ Alphabet. Предвидени са също зони за хранене, почивка и много изненади. 

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.