fbpx
 

Туристите в Гърция казват предварително на кой плаж ще събират тен, иначе глоба

Гърция се отворя за туристи, но въпреки това плажуващите ще трябва да следват определени правила, ако не искат да отнесат солени глоби. Сред най-неприятните факти за почиващите, че те трябва предварително да уведомят полицията или туристическата си агенция точно кой плаж ще посещават.

greece Идеята е при случаи на COVID-19 веднага да могат да бъдат локализирани потенциално заразените туристи. Обаче ако туристите решат да разнообразят ваканцията и да отидат на друг плаж, различен от предварително обявения, ще бъдат глобени с 300 евро и освен това принудително ще бъдат изведени от страната. Това пише гръцкото издание „Република“.

Влизането в Гърция става след представяне на сертификат за направена ваксина срещу COVID-19 или отрицателен PCR или антигенен тест. Почиващите трябва да имат предвид и че заведенията към момента работят с вечерен час и затварят в 21 часа.

greece

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.