fbpx
 

Научете се да отглеждате бонсай на изложението Флора в Бургас

Как да отглеждате правилно бонсай можете да научите ако посетите изложението за цветя „Флора“, което започва в едноименния експозиционен център в Бургас. Цветният панаир ще се проведе от 28 април до 5 май. В деня на откриването между 10.30 и 11.30 децата ще могат да се забавляват и да научат интересни факти за цветята по време на специализираните детски работилници.

Демонстрациите по бонсай ще се проведат на 28-ми от 17 часа и на 29-ти от 13 часа. По време на панаира са предвидени и демонстрации за използването и производството на еко компост. Сред интересните презентации по време на събитието е и тази за дивите орхидеи в Странджа, която започва на 30 април от 13 часа.

На 2 май, отново от 13 часа ще можете да научите малко повече и за интересни места в Странджа, които можете да посетите. В програмата са предвидени още куклен театър и демонстрации по грънчарство. Както всяка година можете да видите и купите прекрасно аранжирани цветя, традиционни и екзотични видове. Най-добрите изложители ще получат и награди.

Сред изненадите на това издание на „Флора“ е безплатен джаз концерт за гостите на изложението и бургазлии. Константин Костов Трио ще свири за публиката на 28-ми април от 19 часа. На пианото ще е Константин Костов, на баса Димитър Карамфилов и на барабаните Христо Йоцов на барабаните.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.