fbpx
 

Ръст на британските туристи у нас заради Брекзит

Записванията за ваканции в България бележат ръст, отчитат британските туроператори. Сред основната причини са излизането на Великобритания от Европейския съюз – Брекзит и намалялата стойност на британската лира спрямо еврото. Заради това британските туристи все по-често се отказват от традиционните за тях дестинации на Стария континент, които вече не са по джоба им и поглеждат за алтернативи към Източна Европа, пише в. „Гардиън“.

Най-голям интерес има към ваканции от типа „всичко включено в цената“ (all inclusive), за да се спестят допълнителни семейни разходи за храни и напитки, показват данните на британските туроператори. Сред най-големите печеливши от ситуацията е България. Записванията за 2019 година бележат ръст от близо 30 на сто в сравнение с 2018-та година, пише изданието. При това през изминалата година също е отбелязан по-голям интерес от страна на британските туристи към България в сравнение с 2017 г.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.