fbpx

Негово Височество Принц Албер II от Монако в Банско, България

Негово Височество Принц Албер II от Монако в Банско, България

Зимна почивка в България

Н. В. Принц Албер ІІ от Монако избра елитния български зимен курорт Банско за 6-тото ски състезание на неговата благотворителна асоциация
“Звезден отбор за децата” и ще пристигне на 27 януари, водейки плеяда от световни легенди в различни спортни дисциплини.
Н. В. Принц Албер ІІ от Монако и арх. Мауро Сера основават асоциацията
през 1993 г., като привличат за членове шампиони от цял свят – всеки от тях с изключителни постижения в своя спорт. Идеята е проста и ефективна – чрез зрелищни събития с прочути атлети да се привличат децата към спорта, да се стимулират младите таланти и да се набират средства за благотворителни каузи.


Българската Ски Федерация и община Банско имат честта да бъдат
домакини и да организират това ексклузивно събитие, което – освен
традиционния слалом – ще включва за пръв път и състезание по биатлон!
По белите писти през 2012 г. ще се появят: принц Емануеле Филиберто ди Савоя, прочутите пилоти от Формула 1 Джанкарло Фисикела, Виталий
Петров и Рикардо Патрезе, петкратният носител на Световната ски купа Марк Жирардели, легендата на овчарския скок Сергей Бубка и много други.


България ще бъде представена от най-успешния си скиор на всички
времена Петър Попангелов, от носителя на футболната “Златна топка”
Христо Стоичков, олимпийската шампионка на висок скок и председател на БОК Стефка Костадинова, олимпийската шампионка по биатлон Екатерина Дафовска и бронзовата олимпийска медалистка Ирина Никулчина.


По традиция благотворителните дарения се събират на Гала вечерята –
която ще се състои в “Кемпински Хотел Гранд Арена Банско” – чрез
томбола и търг за ексклузивни и редки произведения на изкуството.
Седнали около една маса, спортните легенди и елитът на българския бизнес ще бъдат обединени от една идея – да подкрепят децата, в които се крие бъдещето на света.

Негово Височество Принц Албер II от Монако в Банско, България

Негово Височество Принц Албер II от Монако в Банско, България

Резервация и настаняване в хотели в Банско

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.