fbpx
 

Helena Sands със световен приз за зелен хотел

За първи път български хотел получи международно признание от един от най-големите туроператори в света TUI като зелен хотел, който се грижи за природата и околната среда. Престижната награда TUI Environmental Champion 2017 бе връчена на хотел Helena Sands в Слънчев бряг и бе спечелена в конкуренцията на десетки хотели от целия свят. Награда се връчва всяка година от 1996 г. насам на хотели и комплекси, които се открояват със своя ангажимент към развитие на устойчив туризъм и опазване на околната среда.

Подобно отличие през годините са получавали петзвездни хотели в Испания, Мексико, Мароко, Португалия, Гърция, Мавриций, Малдивите,  но призът за първи път пристига в България. Зелените градини в комплекса Helena Resort в Слънчев Бряг са с площ от 14 500 квадратни метра и превръщат двата 5-звездните хотели Helena Sands и Helena Park, както и 6-те ВИП вили в зеления оазис на курорта.  Хотелите са разделени от естествен поток и няколко романтични моста. Докато се разхождате из зеления парк можете да се насладите и на част от най-известните български забележителности, претворени в по-малък мащаб. Всички сгради са построени с естествени материали  – камък и дърво.

За да участват в конкурса за зелените награди хотелите, които се грижат за околната среда трябва да покрият и строгите критерии на клиентите на TUI. В селекцията за наградата хотелите и комплексите трябва да са получили оценка от минимум 8 от 10 възможни точки от своите гости, пратени на почивка от немския туроператор. При оценяването на хотела почиващите отговарят на анкета с над 30 въпроса. Освен това хотелите, които се състезават за отличието задължително трябва да притежават и валиден сертификат за устойчивост, признат от Глобалния съвет за устойчив туризъм (GSTC). Информация за престижното отличие се включва и в каталога на немския туроператор, което всъщност е реклама освен за наградения хотел и за дестинацията, в която той се намира.

Устойчив туризъм – начин на развитие

На 27-ми септември цялата планета отбелязва и професионалния празник на туризма. Наградата на Helena Sands показва, че родният хотелски комплекс в Слънчев бряг не само отговаря на световните тенденции в сектора, но дори ги е изпреварил, инвестирайки в стабилност и отношение към природата и околната среда.

В деня на професионалния празник на туризма Helena Resort обяви и че ще се промотира с нов имидж, който да отговаря на всички възможности и предимства, които предлага хотела. Новата бранд визия на комплекса в Слънчев бряг ще помогне само с един поглед клиентите да разберат, че Helena Resort предлага индивидуално отношение към клиента, внимание към детайлите, артистична атмосфера, възможности за пълноценен релакс, медитация и обръщане към духовното, уникална природа, отговорност към околната среда. И не на последно място – почивката в родния комплекс е символ на лукс и класа.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.