fbpx
 

Направете си билков килим в Смилян

В интересно и опознавателно събитие можете да се включите с вашите деца, ако на 26 юни се намирате в близост до родопското село Смилян. Само два дни след Еньовден от местното читалище организират работилница за направата на килимчета от вълшебни цветя и целбни билки. Всеки може да занесе у дома направеното, за да има вкъщи планински аромат, част от красотата на Родопите, а и да прогонва насекомите така, както са го правили предците ни.

wild flowers

Сборният пункт за ентусиастите е от 10 часа на 26 юни в Посетителски информационен център на село Смилян. Събраната група ще се отправи на излет за набиране на цветя и билки, от които да бъдат изработени килимчетата. По време на разходката из природата ще се научите да разпознавате билките и повече за техните целебни качества. След което ще се върнете с набраните растения, за да изработите своя уникален килим.

wild flowers

Таксата за необикновеното преживяване е повече от символична – 3 лева. В нея са включени нужните необходими материали за ателието –  дървени рамки с основа, конопени конци и цветна прежда. Както и  водещ ателието и водач за излета за бране на билки и цветя. Местата обаче са ограничени, тъй като максималния брой участници е 15 души. Затова е нужно предварително записване. Можете да го направите на chitalishte_smilyan@mail.bg или на телефон 0878 89 18 87.

wild flowers
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.