fbpx
 

Градините с билки и цветя в ХербНара сменят премяната според сезона

Едно от най-магичните места за посещение в Корея е цветната ферма ХербНара. За това да се чувствате прекрасно помага може би фактът, че мястото е разположено на 700 метра надморска височина, която се определя като най-благоприятната за човешкото здраве. Сами ще се убедите, че въздухът във фермата е различен. При това през всеки сезон.

Korea

Защото премяната на десетте тематични градини се сменя според сезона и дори в чест на местните празници. Така че дори и да посещавате ХербНара многократно през годината ще имате усещането, че се намирате на различно място и сте герой в нова магична приказка. Ароматите във въздуха на билки и цветя, прелитащите пеперуди, красивата аранжировка и чудни хрумки само допълват атмосферата.

Korea

В ХербНара освен хората са добре дошли и всички пернати. За тях домакините са направили дървени къщи, цели имения и дори птичи хотел с отделна стая за всеки обитател. Върху цветните пейки и на табелите в градината ще прочетете остроумни сентенции, а ако ви се прииска да приседнете на някоя китна поляна или в цветна беседка с книга в ръка, можете да си вземете книга от някоя от специално построените за целта дървени къщички.

Korea

В по-топлите пролетни и летни дни можете дори да си направите пикник насред течащата във фермата река, тъй като дървените пейки са поставени насред водите й. Гостите на ХербНара не пропускат да се снимат и край многобройните статуи, тематични градини, беседки и цветни венци. А докато се наслаждавате на престоя си тук имате шанса да научите имената на стотици цветя, дървета и подправки. Или да се сдобиете със сувенири, цветя, минирастения, натурална козметика, с която Корея е известна по цял свят, сапуни и всякакви предмети, в които има вградени изсушени билки и цветя.

Korea
Post Tags
Сподели статията