fbpx
 

Включете се в исторически фестивал край Мадара

Все още имате шанс да се включите във втория ден на програмата на националния средновековен събора „ Магическата Мадара“ – 24-ти юни. Фестивалът се провежда край включения в списъка на световното богаство на ЮНЕСКО Мадарски конник. Там ще можете да се запознаете с традициите, бита и въоръжението на старите българи и вечните им врагове от Византия.

Освен това ако се включите в събитието ще имате шанса да стреляте с лък по мишена, да научите повече за средновековните оръжия, да пробвате уменията си в конна езда, както и да опитате ястия от отминали време. Гостите ще се заподнаят и с различни занаяти като грънчарство, сечене на монети, металоплстика, изработване на брони и шлемове, дървообработка.

Между 10 и 13 часа на 24-ти юни можете да се насладите на демонстрации на участниците. В 10.30 ще бъдат представени средновековни ритуали, свързани с деня на билките Еньовден. В 11 часа са предвидени двубои, битки и демонстрации на оръжия, а половин час по-късно можете да подарите на децата си безплатен урок по стрелба с лък. Съборът ще бъде закрит в 13 часа.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.