fbpx
 

33 – ТА МЕЖДУНАРОДНА ТУРИСТИЧЕСКА БОРСА HOLIDAY & SPA ЕКСПО 2016

От 11 до 13 февруари 2016 г. Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО събира за 33-ти пореден път в Интер Експо Център – София, участници и представители на туристическия бизнес от България и много други страни. Организатор на изложението е ПРИМ ЕКСПО. Събитието се провежда под патронажа на Министерство на туризма, в партньорство със Столична община, БТК, БХРА, БАТА, БУБСПА, АБТТА, Софийски съвет по туризъм. Медийни партньори на форума са: Медийна група BULGARIA ON AIR, Българско национално Дарик радио, TV Туризъм, Тravel TV, WNESS TV, bTV, Radio Group, Vagabond Media, THExpert.bg – TRAVEL&HOSPITALY EXPERTS, Welcome.bg, Bulgaria, Guides, Expoworld.bg, сп. Туризъм и отдих, Read & Travel, в. Движение BG, Spa.bg, BG Music TV.

ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО е най-мащабния туристически форум в България, който предлага всяка година нови инициативи, предоставя на туроператори, хотелиери и фирми от сектора все повече бизнес възможности. Предназначен е за професионалисти и широка публика. Форматът на събитието дава възможности за осъществяване на директни бизнес контакти между изложителите, така и голям избор на интересни пътувания и почивки от посетителите, както в чужбина, така и в България. Ще се демонстрират много и разнообразни предложения и идеи на туроператорите и общините в национален мащаб. Насърчаването на вътрешния туризъм, на привличането на повече българи да пътуват и почиват в страната, са сред посланията на изложението. Профилът на изложителите включва туроператорски фирми и агенции, хотели, балнеолечебни курорти и СПА центрове, национални туристически организации, асоциации и сдружения, общини, софтуерни фирми и компании за хотелиерско оборудване.

Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО 2016 заема площ от 7500 кв. м. Тази година изложителите са над 380 от България и от цял свят. На националния щанд на Министерство на туризма ще участват над 25 браншови туристически организации. Силно е присъствието на борсата на български общини и туристически информационни центрове. С национални щандове участват Министерство на туризма – България, Министерство на културата и туризма на Република Турция, Национална туристическа организация-Република Сърбия, Агенция за промотиране и подкрепа на туризма – БЮР Македония, Министерство на туризма на Индонезия, Министерство на туризма – Унгария, Национален туристически борд – Мароко, Министерство на туризма – Куба, Туристическо конгресно бюро – Загреб (Хърватия), Конгресно бюро – Москва (Русия). Туроператори и агенции, общини и хотели от Гърция, Италия, Испания, Полша, САЩ, Чехия, Португалия, Румъния, отново са сред нас.

През трите дни на форума ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО ще се проведат десетки дискусии, презентации, атрактивни програми, демонстрации, томболи и др. Традиционно с актуални теми за развитие на туризма в съпътстващата програма участват МТ, БТК, БХРА, БАТА, БУБСПА, АБТТА и др. Някои от акцентите в програмата са: кръгла маса на Министерство на туризма – България за развитието на планинския туризъм с участието на български и чуждестранни експерти; Среща на унгарския туристически бизнес с туроператори от България, организирана от Министерство на туризма – Унгария, ПРИМ ЕКСПО и БАТА; София –Европейска столица на спорта 2018, БУБСПА – „България – конкурентна дестинация, развиваща целогодишен медикъл спа, спа и уелнес туризъм“ и др. Новите си каталози, екзотични дестинации, комбинирани програми и хит почивки представят много туроператорски фирми и агенции. Община Самоков ще отбележи 120 години от създаването на най-стария български зимен курорт у нас – Боровец. С програми и атракции в трите дни на борсата се включват и общините Стара Загора, Минерални бани, Вършец и др. ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО традиционно ще връчи ежегодните си награди в различни категории на коктейл-парти за участниците в изложението. Сред тях е и традиционната награда на Дентапрайм „Най-красива усмивка в туризма“. За втора година организаторите на форума обявяват наградите си за най-добри журналистически публикации и репортажи – три ваучера за двама за безплатно посещение на Летния оперен фестивал „Сцена на вековете“ във Велико Търново.

За да докаже, че независимо от трудностите туризма е индустрия на гостоприемството и в продължение на най-почитаните български традиции за спомоществователство на науката и образованието, тази година ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО слага началото на една инициатива в подкрепа на професионалното образование по туризъм: Туризмът подарява надежда! Ще обединим усилията си в подкрепа един български ученик, който искаме да остане да работи в България, да му предложим стаж, да подпомогнем финансово обучението му, както и да му осигурим работа след завършване на XII клас, с любезното съдействие на: МИНИСТЕРСТВО НА ТУРИЗМА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ФОНДАЦИЯ „ТАНГРА ТАН-НА-КРА“ TRAVEL TV (GLOBUS MEDIA GROUP) СОФТУЕРНА КОМПАНИЯ „CRS BG” ВИНАРСКА ИЗБА „ВИЛА ВИНИФЕРА” БИСЕРКА ОГНЯНОВА, ПРИМ ЕКСПО THEXPERTS – TRAVEL&HOSPITALY EXPERTS ЕМЕРАЛД ТРАВЕЛ БЪЛГАРИЯ За да дадем шанс на един млад българин да приключи успешно и със самочувствие своето образование в туризма и заедно с нас да продължи да работи в една от най-динамичните професии, по време на коктейла за участниците ще проведем благотворителен търг.

На фона на многобройните негативни събития и проблеми, които засегнаха трайно световния туризъм през 2015 г., с включването си в ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО 2016, българските и чуждестранни участници доказаха, че туризмът е бизнес без алтернатива. С присъствието си на най-дългогодишния туристически форум в България, те категорично потвърждават, че конфликтите и страхът не трябва да убиват мечтите да пътуваме, да се опознаваме и да откриваме магията на пътешествията.

ПРОГРАМА 33 – ТА МЕЖДУНАРОДНА ТУРИСТИЧЕСКА БОРСА HOLIDAY & SPA ЕКСПО 2016

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.