fbpx
 

Ваканциите за Великден започват от 50 лева на ден

Ако искате да празнувате Великден в хотел или къща за гости тази година, ще платите минимум 50 лева на ден на човек, показа проверка на travelbulgarianews.bg в онлайн сайтове с оферти. Предложенията за почивка и у нас, и в съседна Гърция започват от тези цени, но в тях се включва основно нощувка, а рядко и закуска. Ако желаете да имате осигурено хранене и за вечеря, цената се увеличава с минимум 20-25 лева на човек на ден.

beach

По-голяма част от предложенията за двудневна и тридневна ваканция за двама са от порядъка на 500 лева на човек, като в цената се включват закуски, вечери и обичайно празнична вечеря. Толкова са офертите и за български хотели край морето, в планината и спа курортите, както и за по-бюджетни хотели в района на Халкидики в съседна Гърция. По морето още можете да откриете и по-изгодни предложения като 300 лева на човек в хотел на база „ол инклузив“ в курорта Златни пясъци например.

Golden Sands

В момента сравнително изгодно излиза да си купите пакет за Турция, тъй като едноседмичните ваканции в началото на май за Великден в съседната страна вървят по около 500-600 лева, но в офертата е включен полет от България, трансфери и 7 нощувки със закуски, макар и в 3-звезден хотел.

В сравнение с миналата година пакетите у нас струват средно с 20-30 на сто повече, което не е изненадващо предвид инфлацията и увеличените разходи, обясниха за travelbulgarianews.bg представители на туристическия сектор. Освен това през тази година интересът към офертите за Великден е по-голям, тъй като само един ден дели празника от друг много празнуван и обичан у нас такъв – Гергьовден. Затова и повечето хора решават да пътуват у нас или в чужбина, а по-голямото търесене води и до увеличение на цените, твърдят представители на бизнеса.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.