fbpx
 

Домашни баници и местно вино на фестивал в Стара Загора

За 6-та поредна година в Стара Загора ще можете да научите от майстори-хлебари и от местни дами как сами да си замесите здравословен хляб, как са правили това нашите баби и кои са най-новите тенденции в печивата. За целта трябва да посетите фестивала „Хляб и Вино“, който ще се проведе на 1 декември от 12 часа на обяд до вечерта.

Stara zagora festival

Домакин на събитието отново ще е зимната градина на Ресторант „Орфеида“ край езерото „Загорка“. Освен да опитат тестени изделия посетителите ще могат да дегустират и класни вино, включително и от региона. На място всеки ще може да си купи и хляб, замесен на място с жива закваска.

Stara zagora festival

Гост готвачи и признати победители в различни конкурси ще демонстрират уменията си. Естествено няма да липсват и фолкорни изпълнения. Българските музикални традиции ще представят казанлъшкия ансамбъл „Гъдулица“ и ансамбъл „Нашенци“. Билетът за фестивала струва 5 лева, а всички събрани средства от входните такси ще бъдат дарени за бебето Мая, което има нужда от лечение на вродена мускулна дистрофия.

Stara zagora festival
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.