За 6-та поредна година в Стара Загора ще можете да научите от майстори-хлебари и от местни дами как сами да си замесите здравословен хляб, как са правили това нашите баби и кои са най-новите тенденции в печивата. За целта трябва да посетите фестивала „Хляб и Вино“, който ще се проведе на 1 декември от 12 часа на обяд до вечерта.
Домакин на събитието отново ще е зимната градина на Ресторант „Орфеида“ край езерото „Загорка“. Освен да опитат тестени изделия посетителите ще могат да дегустират и класни вино, включително и от региона. На място всеки ще може да си купи и хляб, замесен на място с жива закваска.
Гост готвачи и признати победители в различни конкурси ще демонстрират уменията си. Естествено няма да липсват и фолкорни изпълнения. Българските музикални традиции ще представят казанлъшкия ансамбъл „Гъдулица“ и ансамбъл „Нашенци“. Билетът за фестивала струва 5 лева, а всички събрани средства от входните такси ще бъдат дарени за бебето Мая, което има нужда от лечение на вродена мускулна дистрофия.