fbpx
 

Топъл минерален басейн, планински гледки и палачинки за всички в Свети Иван Рилски – Банско

Кой не си представя как гледа заснежени планински върхове, докато блажено се плацика в топъл минерален басейн? Ако и вие си мечтаете за такава истински релаксиращата почивка, тогава спа хотелски и апартаментен комплекс Свети Иван Рилски в Банско е вашето място. Феновете на активната почивка и карането на ски или сноуборд също няма да съжаляват за избора си, още повече че след цял ден по заснежените писти, топването във вътрешния басейн с температура на минералната вода 36 градуса или във външния с температура на водата 34 градуса, ще им се стори истински рай.

ят започва лежерно някъде към 9 – 9 и нещо с чаша топло кафе и палачинки. Такива има всяка сутрин за гостите на хотела, при това без да се налага да чакате на опашка или да се борите с другите туристи, за сладкото изкушение. Просто от кухнята на хотела се подготвят предварително и палачинките със различни сладка, мед или течен шоколад са ви гарантирани. Наред с други изкушения като тестени закуски, сирена, плодове и сладкиши. Въобще, кухнята на Свети Иван Рилски е още една причина да изберете мястото за своята почивка.

Пакетите са различни – можете да си вземете само закуска и вечеря или пък да предпочетете „ол инклузив“ опцията. И в двата случая отрупаните маси и опции за хранене ще ви изненадат приятно. От супата, през предястията, салатите, мезетата и основните до невероятните десерти, заради които ще зарежете почти сигурно всяка диета. Ако сте от железните посетители, които залагат на режима си, независимо от обстоятелствата, също ще намерите здравословни опции и разнообразие от плодове.

За настаняване избирате между реновираната основна хотелска част или пък вилите, които са в непосредствена близост до хотела, но нямат топла връзка с него. Ако да подишате чист въздух за минута-две докато отивате за закуска или до спа центъра не ви е проблем, можете да се възползвате от тази опция, още повече, че цените са по-ниски, а помещенията по-големи. В спа зоната има къде да се преоблечете, ако ходенето по чехли и халат ви създава дискомфорт. Паркингът и в двата варианта ви е включен в цената, както и безплатният шатъл до началната станция на лифта и анимацията за малчуганите.

Спа зоната определено е бижуто на хотела, а плюсът е, че комплексът работи целогодишно. Предвидено е зона със сауна, парна баня и релакс кът само за хора над 16 години, в които деца не се допускат, както и общи части. Басейнът изобилства от различни джетове, а почти телесната му температура ви позволява да се наслаждавате на минералната вода с часове и дори да почетете книжка в басейна. За самото Банско няма да ви разказваме – опциите за разходки както в градчето, така и сред природата наоколо не са една и две. Както и вариантите за тежки софри с жива музика.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.