fbpx
 

Всеки трети хотел у нас е без сайт

Всеки трети български хотел няма собствен интернет сайт. От тези, които са си направили страница пък по-голямата част не са инвестирали в мобилна версия, която да е достъпна за смартустройства. Хотелиерският бизнес у нас губи заради липсата на дигитална идентичност, категорични бяха Антон Пенев и Димо Желев, които са сред основните организатори на 5-та годишна конференция “Travel Academy”.

Събитието ще се проведе на 29-ти и 30-ти март в Правец. Тенденцията хотелите у нас да нямат интернет страници е в сила основно за по-нискокатегорийните хотели. Грешка е обаче да се разчита на представянето от туроператори или световни платформи за резервация, защото по този начин бизнесът губи контрол върху представянето си в интернет пространството и своята идентичност, категорични бяха експертите.

Освен това едва половината от хотели със собствена интернет страница имат мобилно приложение към нея, а тенденцията в световен мащаб е все повече клиенти да работят именно с таблети и смартфони. През последните 6 години процентът им се е увеличил с над 2 000 на сто, а прогнозите са, че до 2020 г. тези потребители ще изпреварят онези, които работят с компютър или лаптоп.

Като други грешки при поддръжката на хотелските сайтове Желев посочи липсата на цени или на актуални такива, което също отблъсква потенциалните клиенти. Недостатък е и липсата на добавена реалност в хотелските сайтове. Професионалистите представиха и нова инициатива на Травъл Академи – нощ на хотелите.

Тя ще се проведе за първи път на 15-ти септември, като на туристи и местни жители ще бъде дадена възможността да изживеят една нощ в избран от тях хотел в София и Пловдив на промоционални цени. Офертите ще са еднакви за съответната категория, като за нощ в хотел 5 звезди, хората ще плащат по отколо 50 лева, което е значително по-евтино от пазарната цена. Обсъждат се варианти в офертите да се включи и разглеждане на забележителности в двата града.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.