fbpx
 

Хотелиерът Атанас Карагеоргиев с остро писмо до управляващите

„Всички министри на туризма досега, с малки изключения, не направиха нищо, освен че се заиграха с концесиите и с някои от представителите на бранша – до там!“ Това заявява хотелиерът от Съюза на хотелиерите в Златни пясъци Атанас Карагеоргиев (организацията е регионален член на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация). „Борихме се всички от бранша туризъм да имаме свое министерство. То бяха срещи, кандарми, увещания и обещания. Е и какво? Нищо! Само приказки“, категоричен е собственикът с десетилетен стаж в туризма.

Golden Sands

„Толкова ли е трудно да се проведат срещи с нас – бранша? Не може ли да се оцени значимостта на инвестициите ни? Та нали тия хотели, които строихме и строим са общонационално богатство! Нали те носят национален доход, осигуряват работни места, правят България известна, значима, запознават туристите с историята ни, с природата ни, осигуряват социален отдих на българите и т. н, и т. н.“ продължава в отвореното си писмо до всички българи, както го е озаклавил Карагеоргиев.

Golden Sands„До кога ще решават съдбата ни неподходящи хора? Около нас военна техника, в Черно море – също. Така ли ще каним туристи? Няма ли един политик да започне да пита, министър да излезе на екран, в ефир или социална медия и да ни защити? Така ли ще правим туризъм, без професионалисти, с послушковци, без гражданска позиция, без бизнес стратегия, без помощи за най-нуждаещите си. Толкова ли е трудно да се отсее плявата от зърното, перспективното и значимото от дребното и несъщественото?

Golden SandsУважаеми, които и да сте, размърдайте се и решете, че отрасъл туризъм е стратегически, че е в колапс, че са нужни пари за възстановяване, за инвестиции, за иновации! Или пак ще търсим причината в другите, ще гледаме Турция, Гърция и Испания и ще въздишаме. И ще си живуркаме в българското блато“, завършва Карагеоргиев.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.