fbpx
 

Откриват обновената къща-музей на Владимир Димитров-Майстора

Домът на известния български художник Владимир Димитров-Майстора ще бъде открит за посетители на 13-ти юни от 13 часа. Къщата на твореца в село Шишковци, Кюстендилско е обновена и е превърната в музей. В нея ще бъде изложена документална експозиция за живота на изобразителя на българщината, която ще допълва колекцията от картини на Майстора, изложена в Художествената галерия в Кюстендил.

Посетителите ще могат да почувстват атмосферата, която кара художника да се влюби в българското село и да създаде най-прочутите си творби. Неслучайно Майсторът е наричал село Шишковци столицата на рая. Туристите ще могат да видят палитрата, с която е работил художникът, неговата престилка, както снимки и написани от него текстове. Освен това посетителите ще могат да разгледат български народни носии, изобразявани в картините на Майстора заедно с гордите си притежателки.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.