fbpx
 

Разгледайте ледните фигури в центъра на Русе до 15 -ти февруари

До 15-ти февруари имате шанса да разгледате ледените фигури в центъра на Русе. Те са изваяни от световноизвестни майстори по време на фестивала Ice Fest 2016. През тази година изпод ръцете им оживяха героите на прочетата детска анимация „Леденото кралство“. Фигурите на Елза и Ана и други мотиви от филма са разположени за първи път в закрита шатра. Мястото на експозицията е традиционно. Тя се намира на площада до хотел „Дунав плаза“.

Помещението, в което можете да разгледате оживелите герои на „Леденото царство“ е с площ от 144 кв. метра. Фигурите са дело на творци от осем държави –  България, Холандия, Белгия, Ирландия, Франция, Унгария, Украйна и Русия. Те са направени от ледени блокове с общо тегло от 200 тона. Докато разглеждате произведенията на изкуството можете да се отбиете и до ледения бар, в който ще ви сервират в специални чаши, също направени от лед.

През тази година се провежда третото съвременно издание на фестивала.  Традицията за направата на ледени шедьоври в Русе обаче датира от 30-те и 40-те години на миналия век. Тогава с ледени фигури всяка зима радвал съгражданите си сладкарят Денчо Ножаров. Пред сладкарница „Швейцария“ той извайвал своите шедьоври -най-различни животни и дори фигури на зивестни хора.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.