fbpx
 

Уроци за каране на кънки по лед, снежни игри и концерт на Дара в Русе

Леденият фестивал в Русе продължава и през януари с различни инициативи. На 26-ти януари можете да направите първите си стъпки във фигурното пързаляне. Инструктори ще обучават начинаещи как да стоят изправени и да се пързалят с кънки върху лед от 11.20 часа на Ледената пързалка в града, която се намира на площад „Света Троица“.

ruse ice skating

От 12 часа пред Държавната опера в Русе и на алеята пред хотел „Дунав плаза“ в града деца и родители ще могат да премерят сили  в снежни игри и състезания. На сцената край ледената пързала от 18 часа концерт ще изнесе младата звезда на българската музикална сцена Дара, а в шоуто ще вземе участие и балетна формация. Докато сте в Русе можете да разгледате и 6-те ледени фигури, изваяни в града през декември по време на станалия традиционен вече леден фестивал.

ruse ice skating

Всеки ден в града можете да пробвате и научените движения върху леда на ледената пързалка. Работното й време е от 10 до 22 часа, като между различните сесии е предвидено и време за почистване на леда. Входният билет е 5 лева на час, а за деца и ученици цената е 3 лева. Наемът на кънки струва 2 лева. Предлага се и абонамент от 40 лева за 10 посещения. Пързалката може да бъде наета и за частни партита.

ruse ice skating
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.