fbpx

Международно изложение Културен туризъм се провежда във Велико Търново от 10 до 13 април 2014 г.

Международно изложение „Културен туризъм“ се провежда във Велико Търново от 10 до 13 април 2014 г.

От 10 до 13 април 2014 г. в средновековната българска столица Велико Търново ще се проведе Международно изложение „Културен туризъм“. Над 50 български общини и 15 държави са заявили участие във форума, който се организира по традиция от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциацията на българските туроператори и
туристически агенции и Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов” със съдействието на Министерството на икономиката и ергетиката.

15 държави ще представят своите най-добрите туристически маршрути и предложения за индивидуални и групови пътувания. За пръв път ще има участници и от Бразилия и Египет.
Акцент на тазгодишното изложение ще бъде представянето на средновековна българска кулинария, която ще се предлага от местни заведения за хранене като част от специални кулинарни турове.

На базата на сведения на историци и археолози ще бъдат възкресени рецепти за древни гозби. Изготвен е и каталог с рецепти, който ще бъде презентиран за пръв път по време на тазгодишното издание на Международното изложение „Културен туризъм” – Велико Търново.

Резервация и настаняване в хотели във Велико Търново

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.