fbpx
 

Италиански остров предлага на туристите безплатна дива коза, ако си я хванат

Искат 16 евро за разрешението за „осиновяване“ на животното

Ако имате някоя странна мечта, като да имате собствена дива коза, то трябва да се отбиете до малкият и отдалечен остров Аликуди, където можете да се сдобиете с такава напълно безплатно. И преди да се почудите на кого е дошла тази безумна идея – истината е, че дивите кози на острова са се размножили толкова много, че създават проблеми на близо 100-те му човешки обитатели.

Затова и от острова предлагат на всеки, който реши да се сдобие с дива коза да си я хване от Аликуди, като единственото условие е след това да я изнесе от територията на острова край Сицилия лодка, а да не я гледа на него, съобщава CNN. Всеки, който желае да вземе до 50 кози, може да направи официално искане в общността до 10 април, каза кметът, но добави, че ще удължи срока, докато всички кози бъдат осиновени.

Кандидатът трябва да изпрати заявката си по имейл до местните власти и да плати такса за печат от 16 евро, за да бъде официална. След като получи документът, кандидатът за нов собственик на коза има 15 дни, за да я изведе от острова.

 

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.