fbpx
 

Джаз звучи в Димитровград

От 23-ти до 25-ти октомври Димитровград ще живее в ритъма на джаза. Тогава се провежда 9-я Младежки джаз фестивал. Програмата ще започне в 13.45 часа в Актовата зала на Природо-математическа гимназия „Иван Вазов“ в града с изпълнения на Академия за Музикално,Танцово и Изобразително Изкуство – Пловдив. И LE’ PUSH, Иван Лазаров на вокал и китара, Момчил Атанасов – китара, Ясен Димитров – кахон и перкусия.

В изложбената зала „Асен Крайшников“ можете да разгледате изложба с плакати и фотографии наречена „Джаз образи“. От 18 часа в Камерната зала на Клуба на дейците на културата започва концертът „70 години Димитровград“. В него ще участват Акустично Джазово Трио със 7 солисти. Публиката ще може да се наслади на Светлина Койчева – вокал, Мария Арнаудова – вокал, Надя Тончева – вокал, Даниел Николов – вокал, Георги Христов – саксофон, Венелин Георгиев – саксофон, Любомир Толумбаджиев – цигулка, Христо Минчев – контрабас, Митя Йорданов – пиано, Димитър Русев – китара и Петър Ганев – ударни.

В 20.00 часа в клуба започва JAM SESSION с Иван Гърбачев Трио, което включва Иван Гърбачев на пианото, Христо Минчев на  бас китара и Кристиан Желев – ударни. Във вторник, 24-ти октоври програмата на фестивала продължава от 14 часа в СОУ „Васил Левски“., където заедно ще се изявят преподаватели и ученици. От 16  часа в  Клуба на дейците на културата ще можете да проследите прожекцията на полския филм „Комеда,Комеда“.

От 18.30 започва рециталът на трио с участието на Николай Карагеоргиев – китара, Александър Леков – бас китара и Кристиан Желев – ударни. В Езиковата гимназия „Иван Богоров“ на 25-ти октомври от 13 часа можете да чуете Музикален център ArtLibitum  и Група Delight- София. Вокал и на пианото ще е Деси Петрова. Пред публиката ще се представят още Мартин Раванов – бас, Михаил Галев – барабани, Стиляна Пинтева – вокал, Христо Узунов – китара, Йордан Владев – преподавател по пиано, преподавател. Участие ще вземат и КайаТитева – вокал и Борис Гюров – ударни.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.