fbpx
 

Стефан Вълдобрев, Орлин Павлов, Павел Терзийски и Свилен Ноев пеят джаз в Пловдив

За поредна година Пловдив ще заживее в ритъма на джаза. Между 1-ви и 4-ти ноември в града под тепетата ще се проведе Jazz Fest Plovdiv. През първите три дни на фестивала с един билет ще можете да се насладите на два концерта в Дома на културата „Борис Христов“.  Първата вечер от феста е посветена на трибютите. Джейсън Морън ще изнесе трибют за Телониъс Монк по случай 100-годишнината от рождението на великия музикант.

През втората част на вечерта Хилда Казасян заедно с Мишо Йосифов, Живко Петров, Веселин Веселинов -Еко и Димитър Семов ще разкаже с усмивка и музика за кралицата на джаза Ела Фицджералд.

На 2-ри ноември можете да чуете най-новият проект Jazz Cats на Христо Йоцов. Заедно с него на сцената ще се качат саксофониста от Испания Арнау Гарофе, пианиста Любо Цанев и басиста Митко Карамфилов.

Втората вечер ще завърши с изящния саксофон ан номинирания три пъти за наградите Грами Дони Маккаслин. Само за последната година групата му има над 80 концерта на 5 континента, а един от последните музиканти, с които работи е Дейвид Боуи.

С първия концерт на 3-ти ще открие нови пространства с проекта на Антони Дончев. Освен самият него зад пианото ще можете да чуете още Росен Захариев на корнет и флюгелхорн и Павел Терзийски – вокал.

Втората част на джаз вечерта ще продължи също с изпълненията на Павел Терзийски. Той обаче ще пее в компанията на още трима, неочаквани господа. Това са Стефан Вълдобрев, Орлин Павлов и Свилен Ноев. Заедно с четиримата на сцената ще бъде Октет Пловдив, а всички песни ще са в аранжимент на Мирослав Турийски.

На 4-ти ноември можете да проследите само един концерт – на Джошуа Редман Трио. Билетите за всяка от фестивалинте вечери струва 40 лева, като цената за хора в неравностойно положение е 20 лева.

Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.