fbpx
 

Слушайте джаз в Родопите

На 28-ми юли от 20 часа имайте уникалния шанс да слушате известни български и чужди изпълнители  в сърцето на Родопите. Тогава на връх Перелик, над Смолян ще се проведе поредното издание на Джаз фестивал Перелик. Входът за концертите е напълно безплатен.

jazz perelik

Джаз фестът ще открие младата надежда на родната музикална сцена Мирослава Тодорова, която смая всички в реалитито „Х фактор“ с прочувствените си изпълнения. След нея на сцената ще се качат Hetty and the Jazzato band. Групата обединява артисти от Италия и Великобритания и изпълнява суинг и ретро джаз парчета. В състава на Kunh Fu влизат музиканти от Германия, Израел, Турция  и Великобритания, които умело миксират различни стилове музика.

jazz perelik

Ritmo Negros изпълняват музика с африкански и перуански корени, вдъхновено от Андите, тъй като и самите изпълнители са перуанци. Австрийците от дуета Turumtay Zaric залагат на балканското звучене на комбинацията между цигулка и акордеон. Музикантите от Vivo Montana със сигурност ще ви изправят на крака с духовата си музика. Те са и последните изпълнители в програмата на джаз феста.

jazz perelik
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.