fbpx
 

Джаз в Долината на тракийските царе

Джаз ще звучи в Долината на тракийските царе от 30-ти август до 1-ви септемри. Тогава ще се проведе фестивалът Джаз фест Казанлък. На 30-ти август в Музея на фотографията в града на розите от 17 часа ще можете да чуете концертната програма „Jazz Kids“ с участието на настоящи и бивши ученици от Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“. В 20 часа пред световноизвестната и включена в списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство Казанлъшка гробница в „Тюлбето“ фестивалът ще бъде официално открит с концерт на Джаз Формация „X-KEY“.

Вечерта ще продължи от 22 часа в Музея на фотографията с представяне на музикалния филм „ Born to be blue“ , който разказва за живота на известния тромпетист Чет Бейкър. На 31-ви август в 18 часа в Художествената галерия на Казанлък можете да посетите изложба на художника Валентин Асенов и да се насладите на концерт на Вокален ансамбъл „Спектрум“.

Kazanlak jazz fest

В 20 часа пред Казанлъшката гробница официално ще бъдат открити „Празници в долината на тракийските царе“. Тогава започва и концертът на формацията на Христо Йоцов „Jazz cats“. В последния ден на събитието от 17 часа в Музея на фотографията Емил Войников ще ви представи „Вокални джаз формации“. От 20 часа пред Казанлъшката гробница публиката ще посрещне формацията „So nice – south jazz“.

Kazanlak jazz fest

Вечерта ше продължи с концерт на Васко Кръпката и Подуене Блус бенд. В 23 часа в ресторант „New York Pub“ ще започне и фестивалният джаз фешън. Докато сте н Казанлък не пропускайте да посетите и гробниците в Долината на тракийските царе. Повече за тях можете да научите на https://travelbulgarianews.bg/gallery-thracian-tombs-kazanlak/ .

rock fest Mindya
Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.