fbpx
 

Включете се в безплатен излет край Враца

Напълно безплатно можете да се включите в еднодневен излет за разглеждане на красотите на Природен парк „Врачански Балкан“. Инициативата е на дирекцията на парка и на Природозащитен център „Натура“. Кратките екскурзии ще се провеждат в събота, като в тях можат да се включат всички на възраст над 7-8 години, които имат сили да извървят леките маршрути.

Групите винаги ще са придружавани от професионален планински водач, който ще се грижи за сигурността на туристите . Първият излет ще се проведе на 2-ри юни. Той ще започне от Враца и ще продължи към Околчица и обратно. Участниците в прохода ще присъстват и на Всенорадното поклонение на връх Околчица. Началото на екскурзията е от 8:30 часа пред Природозащитен център „Натура“.

На 10-ти юни всеки може да се включи в прехода до най-високия непостоянен водопад на Балканския полуостров Скакля. На 24-ти юни пък е безплатната живописна разходка по екопътека Боров камък. Преходите са с дължина от по около 6 часа, а за всички вкюлчили се са задължителни удобните туристически обувки, дълъг панталон, дъждобран, суха храна и вода.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.