fbpx
 

Вижте едно от новите седем чудеса – Петра, пъстрите корали и римското наследство на Йордания

Ако си мислите, че Йордания е само пустиня, корали, многоцветни риби и Петра като черешката на тортата, лъжете се. Освен безспорните гвоздеи на всяка програма – Червено море и каменния град на набатейците в Йордания, който е признат за едно от новите 7 чудеса на света, в страната можете да разгледате изключително ценни обекти и находки от римската епоха, да се върнете в епохата на кръстоносците с техните крепости и замъци, да усетите екзотичния цвят, вкус и мирис на арабския свят със сетивата си или с няколко думи – да се почувствате щастлив.

 

jordanИ противно на очакванията, подобно пътешествие въобще не е толкова скъпо, колкото очаквате. Поради простата причина, че вече има нови чартърни програми с обиколни екскурзии в Йордания – на българския туроператор Абакс. Компанията не работи с крайни клиенти, а предлага ваканциите си чрез по-голяма част от регистрираните агенции за почивки и пътешествия у нас. Цената на 7-дневно пътешествие, което ще ви представи чудесата и красотите на Йордания от А до Я, е 1247 лева. Като в офертата освен чартърният полет от и до хашемитското кралство са включени нощувки в подбрани 4 и 5-звездни хотели, закуски, вечеря и богатата екскурзоводска програма.

Естествено, черешката на тортата е посещението на каменния град на набатейците Петра. Неслучайно приказката сред пустинята смайва и днес посетителите, както го е правила и в древността. Затова и Петра е обявена за едно от новите седем чудеса на света. Преди да се снимате пред красивите фасади на древната столица обаче ще имате шанса да посетите и други скрити съкровища на близкоизточната страна.

jordanКато Мадаба – град, известен с мозайките си от 6-ти век, представители на различни стилове в изкуството на нареждане на ситни камъчета. Сред най-известните мозайки безспорно е тази, която представлява карта на Светите земи и Йерусалим. За да се почувствате като истински пророци ще посетите и планината Небо, където, според Библията, е показана Обетованата земя на Моисей. Освен това ще имате шанс и да проверите дали наистина можете да плавате и да четете вестник като върху надуваем дюшек върху солените води на мъртво море, издигнати само от плътните му води.

jordanВ екскурзията е включено посещение и на римския град Жераш, по чиито улици ще можете да се разходите и да пропътувате столетия назад във времето, както и посещение на Алжунския замък, който построен от генерал на армията на Саладин пред 12-ти век и е изключителен образец на ислямската архитектура. Както и крепостта Шобак, която пък е построена през същия период от кръстоносците. Естествено, предвиден е и тур на йорданската столица Аман с основните й забележителности. И за да допълните емоциите си са предвидени и допълнителни възможности за сафари в пустинята, шнорхелинг или гмуркане в богатите води на Червено море, известни с цветните си корали и шарени риби. Или пък просто да се насладите на топъл и спокоен плаж през месеците, през които в България вече е студено и дъждовно. Първата възможна дата е 10-ти октомври.

 

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.