fbpx
 

Кеба и Ивелина Колева на фестивала Кукурузени усмивки

За 12-та година подред ще се проведе фестивалът на народното творчество Кукурузени усмивки в село Селановци. През тази година обаче международната фолклорна програма на фестивала ще бъде обогатена с още много събития, които ще превърнат времето от 11-ти до 14-ти октомври в селото в празник. Традиционният събор под надслов „Селановци- това сме ние“ ще започне със спортен празник „При нас е весело“ в детска градина „Мир“ от 16.30 часа на 11-ти октомври.

На 12-ти от 17 часа в читалището на Селановци ще бъде представена фотоизложба, посветена на селото. Гостите ще могат да чуят и първият диск „Хоро“ с произведения на Андрей Врачански.  Следва представяне на авторските  филми „Малкият принц” и „Ромски празник” на Румен Цеков. Вечерта ще завърши с много смях с комедията „Женско царство“ на театър  „Искри и сезони”.

13-ти октомври ще започе със спортния празник „Куку усмивки“  с много игри, бягане и колоездене  на площад  „Андрей Врачански ” в Селановци. През целия ден, както и през следващия,  на площада в селото ще можете да видите и да опитате богатата реколта на местните производители от региота.  В 14 часа е официалната церемония по откриване на 12-я Международен фолклорен фестивал „Кукурузени усмивки”, отново на площада.

Освен на изпълненията на традиционни песни и танци от фолклорни райони от близо и далеч, публиката ще може да се наслади и на концерт на танцовите състави „Джерельце” и „Славяночка” от град Шостка,Украйна. В 20 часа започва концертът на, сръбската звезда Драган Коич Кеба.

На 14-ти октомври от 8.30 сутринта ще бъде извършена празнична света в чест на преподобна Петка Търновска в православния храм  „Всички български светии”. В 10 часа е статрът на традиционния детско-юношески турнир по класическа борба „Селановски събор 2017” в спортната зала в селото. В 11 часа започва втората част на международния фолклорен фестивал „Кукурузени усмивки”. В 12 часа можете да премерите сили в 11-я международен турнир по канадска борба. Празничният ден ще занърши с концерт на народната певица Ивелина Колева, сестра на поп-фолк дивата Преслава,  на площад „Андрей Врачански” .

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.