fbpx
 

Фестивал на хвърчилата започва във Варна

За пета поредна година плажът на Варна ще стане много по-цветен, благодарение на стотици хвърчила, които ще изпъстрят небето. На 12-ти и 13-ти август ще се проведе фестивалът на хвърчилата „Въздушни чудеса – Варна 2017“.  За разлика от други години обаче през първия ден на феста домакин ще е плажът на Камчия.

Откриването е на 12-ти август на плажа в Камчия, а втория  ден купонът ще е на плажа на Аспарухово, отново с начален час от 10 часа. Зрителите ще се забавляват и с изпълнения на музикални и танцови състави, мини концерти и арт ателиета. Както всяка година вероятно ще има и конкурс за най-добра фотография.

Фестивалът е международен и в него взимат участници не само от България, но и от целия свят. Традиционно желаещите могат да се научат да управляват майсторски хвърчилата и да подчиняват вятъра по време на фестивала. Обичайно има и състезания и конкурс за най-атрактивно хвърчило. Организатор е Клуб “Въздушни чудеса”.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.