fbpx
 

Започва фестивалът на хвърчилата във Варна

За поредна година във Варна ще се проведе Фестивал на хвърчилата. На 13-ти и 14-ти август гостите на морската ни столица ще могат да се насладят на стотици цветни хвърчила в най-причудливи форми, които ще се реят над Аспаруховия плаж. Датите за събитието не са избрани случайно и са част от тържествата за празника на Варна, който е на 15-ти август. Организатори са  Община Варна и Клуб „Асто – Въздушни чудеса“.

Майсторите, които са изработили и ще управляват хвърчилата не са само от България, защото фестивалът е международен. През тази година ще има участници от  Турция, Холандия, Украйна, Румъния и други страни. По време на фестивала ще се проведат различни обучения, състезания с летящи предмети и ще бъде избран най-атрактивен модел хвърчило.

Зрителите ще се забавляват и с изпълнения на музикални и танцови състави, мини концерти и арт ателиета. Ако сте запален фотограф можете да вземете участие в пленера за репортажна фотография “Въздушни чудеса – Варна 2016“. Най-добрите снимки от него пък ще се включат в пътуваща изложба.

Резервирайте хотели във Варна
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.