fbpx
 

В Кошарица се провежда фестивал на суджука

За поредна година в село Кошарица, община Несебър ще се проведе празник на суджука на 14-ти януари. Местните жители ще преборят сили в направата на най-добрите месни деликатеси, наденици и колбаси, а за победителя е предвидена и награда. Дори и да не участвате в конкурса със сигурност можете да опитате от произведенията, с които се е прочуо селото. Началото на фестивала е на обяд пред кметството в Кошарица.

За поредна година в село Кошарица, община Несебър ще се проведе празник на суджука на 14-ти януари. Местните жители ще преборят сили в направата на най-добрите месни деликатеси, наденици и колбаси, а за победителя е предвидена и награда. Дори и да не участвате в конкурса със сигурност можете да опитате от произведенията, с които се е прочуло селото. Началото на фестивала е на обяд пред кметството в Кошарица.

Село Кошарица е и туристическа дестинаци, а в него къщи са закупили много чужденци  и българи заради непосредствената му близост до курорта Слънчев бряг. От домовете се разкрива гледка към стария Несебър и Поморие. До Кошарица се намира и природният резерват Калината, в който можете да видите блатно кокиче и уникална лонгозна гора. Над селото пък минава въздушният път на мигриращите птици Виа понтика.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.