fbpx
 

Криско ще пее за празника на Добрич

На 25-ти септември Добрич чества своя градски празник. Датата не е избрана случайно. През септември 1940 година с Крайовската спогодба Южна Добруджа, в това число и Добрич, се присъединяват към България. 50 години по-късно името на града е променено от Толбухин на Добрич, а оттогава се отбелязва тържествено и празника. През тази година жителите и гостите на града ще могат да се повеселят с изпълненията на хитмейкъра Криско. Освен на известният рапър от 19.30 на площад „Свобода“ ще можете да се насладите и на местни таланти – певци и танцьори.

Dobrich

През целия ден на 25-ти септември музеите и галериите в Добрич ще работят напълно безплатно. От 10 до 18 часа на площад „Свобода“ ще се проведе и празничен фермерски пазар. Денят ще започне с военен ритуал и панахида в памет на загиналите за свободата на Южна Добруджа във Военното гробище музей.

Dobrich

В 11.30 в Художествената галерия в града ще бъде открита гостуваща изложба на Никола Кожухаров. Любителите на народната музика и танци ще могат да се насладят на изпълненията на професионален фолклорен ансанбъл „Добруджа“ по време на празничния концерт „Фолклорна магия“. В 16 часа в Градския парк „Свети Георги“ започва концертът „Обичам те Добрич“ с патриотични и стари градски песни. Балет „Арабеск“ също е предвидил изненада за жителите и гостите на града – галавечер с избрани пиеси от юбилейния сезон на спектакъла „Нестинарка“ по музика на Марин Големинов.

Dobrich
Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.