fbpx
 

Фестивалът Кукове започва в Раковски

Маскирани мъже, жени и деца ще прогонят злите сили със страшните си маски и звука на звънци и хлопатари в Раковски на 10-ти февруари. Тогава в града ще се проведе международния фестивал Кукове. Участие в него са заявили кукерската група „Рогач“ при читалището в село Оборище, кукерска група от село Елшица и самодейците от фолклорен ансамбъл „Звездица ясногрейница“.

Празникът ще започне още на 9-ти февруари с концерт на самодейни състави от Раковски и района и на СОУ“ Любен Каравелов“ от Пловдив. От 11 часа на 10-ти февруари на площад „Европа“ в Раковски можете да станете свидетели на състезателно дефиле на фестивала, което ще завърши с парад. Специално жури ще оценява маските, а за победителите е осигурен награден фонд.

Публиката и участниците ще се веселят с оркестър „Млади тракийци“ с ръководител Божидар Стрехин. Във фестивала са заявили участие и групи от чужбина. Празникът е втория по големина след маскарадния фестивал в Перник, припомнят организаторите.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.