fbpx
 

Кюстендил отново празнува с фестивал на черешите

За поредна година в Кюстендил ще се проведе прочутият вече фестивал на черешите. Стартът му ще бъде даден на 24-ти юни. От 10 часа ще бъде отворена изложбата – базар на череши и произведения от сладкия плод. В градинката пред община Кюстендил ще можете да разгледате и купите и ръчно направени на занаятчии, а най-малките ще могат да се научат на занаят.

Официалното откриване на празника е от 11 часа, като то е последвано от представяне на сортовете череши и конкурс за най-голяма череша, най-атрактивна плетка от череши /вешало/ и най-красив щанд. В 15 часа на площад Велбъжд ще бъдат обявени и победителите в конкурсите. Денят ще завърши с празничен концерт на рок група БТР от 19 часа.

През втория ден на фестивала отново можете да посетите черешовия базар, а в 12 часа ще се проведе кулинарна надпревара Череши в кухнята с участието на известния готвач Иван Звездев. От 13:30 часа започва фолклорния празник в рамките на фестивала Черешчица род родила. Най-добрите майстори в кухнята ще бъдат обявени от 15 часа. Ако решите да вземете участие в Празника не черешата не пропускайте да се възползвате и от лечебните качества на минералната вода в Кюстендил. Водата е подходяща за лечение на респираторни, ставни и гинекологични заболявания, както и при заболявания на периферната нервна система.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.