fbpx
 

Конкурси и томбола с награди за Празника на плодородието

На 30-ти септември в Кюстендил ще се проведе Празникът на плодородието. Програмата на събитието започва от 11 часа на площад „Велбъжд“ в града. По време на фестивала гостите и жителите на ще могат да научат традиционни занаяти, както и да си купят произведения на мастойри-занаятчии. Освен това през целия ден земеделски производители от региона ще предлагат отгледаната от тях стока на художествено аранжирани щандове, на които плодовете и зеленчузите се превръщат в цветни картини.

Официалното откриване на Празника на плодородието е от 12 часа. Тогава започва и конкурсът „Плодородието в Кюстендилския край“. От 13.30 часа започват демонстрации с участието на кулинарни експерти, а празничната музикална програма е с начало от 14 часа. През целия ден на площада ще има много настроение, игри, танци, музика и изненади.

Началото на заключителния концерт е от 19 часа. Тогава ще се проведе и конкурс за най-тематичен костюм, който отразява духа на овощарския край. Вечерта ще завърши с раздаване на наградите от томболата. Традицията за организиране на празника е наследство от Първия национален овущарски конкурс, проведен в Кюстендил през далечната 1896-та година.

И докато сте в Кюстендил не пропускайте да разгледате забележителностите на спа дестинацията – Историческия музей , Античните терми от 2-3 век, , Джамията Ахмед Бей от 15 в., Средновековната църква „Св. Георги“ и Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“, която притежава. най-голяма колекция от уникални творби на Майстора. В близкото село Невестино можете да разгледате и мост на 500 години, по който и днес се движат камиони – Кадин мост.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.