fbpx
 

Лазерно шоу и концерт на БТР за празника на Асеновград

На 28-ми май Асеновград тържествено ще отбележи празника си. Безспорната кулминация ще е лазерното шоу и зарята, с които ще приключи честването около 22 часа.  Фойерверките в небето ще бъдат предшествано от концерт на рок групата БТР, чието начало е от 20:30 часа на площад „ Академик Николай Хайтов“.

 

Празненствата в града обаче ще започнат още от сутринта. В 9 ще бъде отслужена тържествена литургия за благоденствието на града в храма „Свети Николай Чудотворец“, а час по-късно ще бъдат наградени обявени за почетни граждани на Асеновград.  В 10:30  ще тръгне празничното шествие към Асеновградската крепост и ще бъдат поднесени цветя пред паметника на цар Иван Асен II.

В градския парк от 11 часа започва панира на традиционни занаяти, на който можете да опитате най-разнообразни местни специалитети. Публиката ще веселят Представителният духов оркестър при ВВС – Пловдив, певищата  Петя Буюклиева, професионални и любителски състави за фолклорни танци. Малки и големи пък могат да се потопят в света на магията от 16:30 часа.

Любителите на футбола могат да отскочат и до градския стадион за срещата на ветераните от ФК „Левски” и ФК „Асеновец”. От 18:30 купонът се пренася на площад „ Академик Николай Хайтов“ с празничен концерт на фолклорната певица Ива Давидова, танцова формация,  тъпанно шоу и изненада от денс формация „Косара”. Доброто настроение на гостите в края на деня ще е в ръцете на БТР. А финалът ще е с впечатляваща заря.

Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.