fbpx
 

Латино музиката е във фокуса на Джаз Фест Пловдив 2016

Латино музиката ще е във фокуса на Джаз Фест Пловдив 2016. Почитателите на ритмите на свободата могат да се на насладят на велики изпълнение през петте дни на фестивала – от 1 до 5 ноември в града под тепетата. Концертната програма ще открият 4 дами от българската сцена, които нямат нужда от представяне. След като миналата година взривиха публиката с изпълненията си, сега Хилда Казасян, Белослава, Мирослава Кацарова и Андрония Попова-Рони ще пеят боса нова.

На 2-ри ноември феновете на джаза могат да се насладят на новия албум на Zuco 103 – „Etno Chic“. В концертния им сет пък ще можете да усетите дъха на фънка и бразилски елементи. Третия ден на феста в Пловдив ви предлага пътешествие сред най-известните теми на великия композитор и тромпетист Кени Уилър. В проекта на тромбониста Георги Корназов гост е белгийският джаз певец Давид Линкс. На пианото можете да чуете Армел Дюпа, на контрабаса – Фредерик Шифоло и Кристоф Марге на барабаните. В рамките на фестивала Линкс ще проведе и майсторски клас за млади изпълнители.

Вторият концерт в третата  вечер на фестивала е на Камелия Тодорова, която ще зарадва публиката с програма за глас и пиано заедно с Ангел Заберски. Късмета да се потопите в изпълненията на африканския Стинг – Ричард Бона ще имате на 4-те ноември. Вдъхновение, почерпено от Куба и Западна Африка ще се излее под формата ноти и брилянтен вокал за публиката в Пловдив.

Майк Стърн и Дейв Уекъл ще закрият „Пловдив джаз фест“ с новия си съвместен проект. За първи път по време на фестивала ще бъде организиран и конкурс за млади таланти. Участие в него могат да вземат изпълнители на възраст до 27 години.  Демо записи за участие се приемат до 21-ви октомври Победителите ще се представят с концерт пред публиката на фестивала на 3-ти ноември.

Наградата за победителя в надпреварата е 500 лева плюс пропуск за всички участия на Джаз Фест Пловдив 2016 г. Вторият и третият ще получат съответно 300 и 100 лв, плюс достъп до концертите. Цената на билета за целия фестивал е 130 лева, като за хора с увреждания има отстъпка и те плащат 100 лв. за пропуска. Входът за всеки от концертите е 30 лв.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.