fbpx
 

В Латвия уволняват, ако не искате ваксина

Латвийските власти въведоха задължителна ваксинация срещу COVID-19 за своите граждани. Тези, които откажат могат да бъдат уволнени от своите работодатели без други доводи след 1 октомври.  Ваксинацията ще бъде задължителна за служителите в образованието, в здравната сфера и търговията, както и за всички граждани „с повишен риск от инфекция“. Към момента близо една трета от гражданите на страната вече са ваксинирани.

Редица други държави като Франция и Гърция също обявиха, че ще направят ваксинацията задължителна, а дестинации като Малта отказват да приемат туристи, които не са имунизирани срещу COVID-19. Действията и намеренията вече породиха и първите протести.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.