fbpx
 

В музея на Троян разсмиват със стари обяви

Че предците ни са били предприемчиви, знаем поне от учебниците. Но ако посетите музея на художествените и приложни занаяти в центъра на Троян, ще се убедите лично в това. Освен уникалните колекции на керамика в него ще откриете и автентични обяви от периода между  20-те и 40-те години на миналия век.

Собствениците на местата за настаняване и заведенията от това време са били сред модерните предприемачи, които са търсили клиенти чрез малки карета във вестниците. Обещавали са удобство и чистота, добро обслужване, грижа за спътниците – по това време добитъка, намалени цени.

Кафенетата пък са се рекламирали с факта, че няма да станат причина мъжете неблагопристойно да се напиват в тях и подчертават, че имат подкрепата на Въздържателното дружество.

Не по-малко интересни са и останалите обяви от периода, от които можем да научим много за ценностите и живота на троянци по това време. Насладете им се.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.