fbpx
 

Празник на лавандулата започва в Карлово

На 22-ри и 23 юни в Карлово ще се проведе за поредна година празник на лавандулата. Гостите на града ще могат да се забавляват, да си купят и дугестират продукти на основата на лавандула. По време на двата дни на празника ще бъде отворена и алеята на лавандулата, на която ще се представят производителите. Фестивалът ще започне с детско лавандулово шоу от 10 часа на 22-ри юни на площад „20-ти юли“.

В туристическия комплекс „Старинно Карлово“ ще бъде представен ритуалът по жънене на лавандулата от 09.30 часа на 23-ти юни. Програмата ще продължи с демонстрация по варене на лавандула и извличане на етеричното масло, както и с дегустация на продукти на основата на лилавото растение. Освен това ще бъде отбелязан и празникът на билките Еньовден.

Всеки ще може да се включи и в лавандуловото шествие, което ще започне от туристическия комплекс „Старинно Карлово“ ще премине по улица „Васил Левски“ и ще достигне площад „20-ти юли“. В 11 часа там ще се проведе фолклорния фестивал „ С хоро на лавандула“. В 18 часа е предвиден галаконцерт на най-добрите изпълнители на народни песни и танци. В 19 часа ще започне празничната забавна програма, а за 20 часа е насрочен концертът на Deep Zone Project.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.