fbpx
 

Научете тайните на виното в Стара Загора

Ако искате да научите повече за тайните на виното, за това как най-добре да съчетаете различни видове шоколад с гроздовия елексир или да дегустирате различен вид зехтин, не пропускайте да посетите фестивала на виното Августиада в Стара Загора. От 12 до 18 часа на 13-ти октомври и от 11 до 16 часа на 14-ти октомври изложението ще е отворено за крайни клиенти.

wine festival Stara Zagora

Входният билет струва 5 лева за един ден, а ако искате да посетите фестивала и през двата дни трябва да платите 8 лева на човек. Пропуските можете да закупите на място в Регоналния исторически музей Стара Загора. По време на фестивала можете да дегустирате родни и чуждестранни вина и кулинарни шедьоври.

wine festival Stara Zagora

Всеки ще може да даде и своя глас за най-добрите вина, които ще бъдат отличени със знака на Августиада – монета от римско време с изображението на император Каракала. Част от гласувалите пък ще получат награди. Докато опитвате вина можете да разгледате и експонатите в музея.

wine festival Stara Zagora

По време на изложението ще бъдат проведени и два майсторски класа. Между 15.30 и 16.30 часа на 13-ти октомври можете да посетите майсторски клас, посветен на различните сортове маслини и видове зехтин. Цената за посещението е 20 лева. На 14-ти октомври между 13 и 14 часа пък можете да научите повече за съчетанието между вино и шоколад. Цената на този куверт е 30 лева на човек.

wine festival Stara Zagora
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.